beats by dre cheap

Ledene kocke

Sastojci potrebni za kore:
5 jaja
5 kasika secera
4 kasike brasna
1 kasika kakao praha

Za sirup 250 ml vode
6 kasika secera
1 vanila secer

Za fil kremu: pola litre mlijeka
9 kasika brasna
9 kasika secera
220 gr maslaca
1 vanila secer

Cokoladna glazura:
100-150 gr cokolade,
2-3 kasike mlijeka
1 kasika maslaca

Priprema: Prvo pripremiti sirup. Sastaviti sve sastojke i pustiti da prokljuca , zatim smanjiti temperaturu i pustiti da malo se kuha par minuta dok se nedobije sirup. Zatim skinuti sa sporeta i potpuno ohladiti.
Uzeti  i podmazati i pobrasniti pleh u kojem cemo peci smjesu. Zagrijati pecnicnu na 350 F . Izmutiti jaja i secer dok se neudupla u volumenu i bude blijedo zute boje.Dodati kakao i brasno i sve dobro izmjesati i ujednaciti.Zatim staviti u pripremljen lim ili tepsiju. Peci dok nebude peceno i dok cackalica nebude izlazila cista iz sredine kolaca. Kolac preliti sa agdom.Za kremu uzeti hladno mlijeko i pomjesati za brasnom. Dobro sve izmjesati tako da nebi ostala gdje koja grudvica. Ostatak mlijeka sa secerom i vanila secerom staviti na sporet dok nepocne da kuha.Kada je pocelo da vrije lagano dodavati postepeno smjesu koju smo pripremili sa brasnom uz konstantno mjesanje. Mjesati jednu 5-10 minuta dok se skroz smjesa nestvrdne i nebude bas kao puding. Zatim smjesu ostaviti da se potpuno ohladi.Zatim kada je smjesa ohladjena uzeti maslac koji je sobne temperature isjeci ga na manje kocke i lagano mjesati sa mikserom , dok se sve lijepo neujednaci i sav se maslac neupotrijebi.Ova smjesa kada je gotova lijepo bi bilo da se ostavi par sati da stoji u frizideru tako da se lijepu ucvrsti prije nego je nanesemo na kolac.Kada je sve spremno , nanijeti gotovu smjesu na kolac koji se ohladio , lijepo poravnati i ostaviti u frizider dok cokoladna glazura nebude gotova.Za glazuru stopiti cokoladu sa maslacom na jako niskoj temperaturi.Ako je previse gusto uvjek mozete dodati jos mlijeka.Malo prohladiti i preliti preko kolaca. Potpuno kolac ohladiti ili jos bolje preko noci pa sutradan izrezati na odredjene velicine kocke i sluziti.


http://bosniancook.blogger.ba
22/08/2006 17:16