beats by dre cheap

Peceni krompir

Sastojci potrebni: krompira po osobi , ako su manji 2-3 po jednoj osobi ako veci moze i jedan, puter, sol, biber, i krusne mrvice

Nacin pripreme: Zagrijati pecnicnu na 225 C (450 F). Oprati i oguliti krompir. Zatim lagano ih izkrizati na kriske ali ne skroz do kraja. Najlakse ce vam biti da stavite ih u drvenu kasiku i lagano rezete dok neosjetite dno kasike.Pokusajte da ih isjecete na sto tanje kriske jer ce se brze ovako peci . Krompir dobro namazati za puterom i staviti na lim ili tepsiju za pecenje.Peci jednu 45 minuta ili manje zavisi do pecnice. Nakon 20 minuta pecenja premazite krompir sa jos malo maslaca , posolite i pobiberite. Zadnjih 10 minuta pecenja izvadite ih i pospite sa krusnim mrvicama i vratite u pecnicu da se peku ostatak 10 minuta.Krompir bi trebao da bude mekan i pecen ,a kriske krompira lagano da su odvojene jedna od druge.Sluzite dok je toplo uz razni dodatak.Prijatno......


http://bosniancook.blogger.ba
17/08/2006 23:24