beats by dre cheap

Rolat sa kvascom

Sastojci potrebni: 4 jaja sobne temperature
125 gr secera
75 gr brasna
50 gr gusnela
vanila secer
1 kasika manja kvasca

Za fil: slatke pavlake za slag
250 gr friski tresnji
cokoladne mrvice ili naribana cokolada za ukras

Nacin pripreme: Prvo nakvasiti kvasac u mlaku vodu sa malo secera da nakvasa. U medjuvremenu razdvojiti jaja na zumanjke  i bijelanjke . Bjelanjke dobro izmutiti dok nedobijemo kao cvrsti snijeg.U posebnu posudu izmutiti dobro zumance sa 3 kasike vode , secerom i vanilom.Dodati brasno , gusnel i kvasac miks koji je nadoso.Zatim lagano dodavati 1/3 snijega od bjelanjaka i lagano mjesati sa drvenom kasikom.Nemorate mjesati skroz dok se sve neujednaci u jednu boju , tako da je ok ako se vidi vise bjele boje od bjelanca, jer sto vise mutimo manje ce nadoci kolac. Zatim zagrijati pecnicu na 200 C. Uzeti lim za pecenje i staviti papir (lim otprilike neka bude 34 x 40 ) i pospite sa 2-3 kasike secera u prahu. Ovo ce vam pomoci da se neljepi za lim previse . Zatim smjesu lagano izliti u lim i kasikom lijepo poravnati. Peci jednu 12-15 minuta u pecnici. Zatim lim izvrnuti naopacke na vlaznu kuhinjsku krpu i lagano odlijepiti papir. Urolati tijesto u krpu i ostaviti da se ohladi.U ovo vrijeme mozete da pripremite kremu. Uzmite slatku vrhnju i lagano sa secerom umutite slag kremu.Ko zeli moze kupiti gotovu vrecicu kreme ili slaga pa samo izraditi mlijekom. Ako upotrebljavate konzervirano voce onda prvo uzmite i iscjedite dobro voce a sok zadrzite.Otvorite rolu kad je hladna i prvo je dobro namocite sa sokom od voca , ako upotrebljavate konzervirano voce uzmite taj sok sto ste ocjedili. Zatim sa kasikom lagano nanesite kremu na kolac, stim sto ostavite malo da imate za vrh kolaca.  Pospite sa vocem i sa cokoladnim mrvama. Nakraju ostatak kreme premazite preko rolata i ukrasite cokoladnim mrvama ili naribanom cokoladom. Ohladite par sati i ivice sa obje strane rolata otkinite prije rezanja za ljepsi izgled.Ostatak rolata prekrijte sa plasticnom folijom da se nebi stvrdnulo previse. Izvrsno uz caj :) Oni koji nevole tresnje neka koriste voce koje vole. Prijatno :)


http://bosniancook.blogger.ba
17/08/2006 21:50