beats by dre cheap

Punjeni sampinjoni

Potrebno:
10-12 velikih sampinjona
300 gr pilecih prsa
glavica crvenog luka
200- 250 gr rize koja se ne lijepi,
1-2 kasike ajvara
150 ml slatke pavlake
so, vegeta, biber
2-3 kasike ulja

Nacin pripreme: Sampinjone oprati i izvaditi korijen. U dublju zdjelu sitno isjeckati korijenje od sampinjona, pileca prsa te dodati opranu rizu , ajvar zacine. Sve dobro izmjesati i filovati sampinjone sa ovom smjesom. Poredati u dublju tepsiju ili Gratin- Plate ali ne jednu do druge nego otkuciti malo. Ostatak smjese rasporediti izmedju sampinjona. Zatim preliti vodom da skoro prekrije sampinjone. U zagrijanoj rerni peci 30 min. S vremena na vrijeme dodavati jos vode ako je potrebno. Na kraju pustiti da uvrije a zatim preliti sa pavlakom. Jos malo zapeci i izvaditi da se ohladi... Po zelji staviti i parmezan sira zajedno sa pavlakom...

 


http://bosniancook.blogger.ba
16/08/2006 18:14