beats by dre cheap

Bosanski japrak

Sastojci potrebni: Dovoljno listova vinove loze, 30 dkg masnije bravetine, 30 dkg junetine, 10 dkg rize, 1-2 glavice crvenog luka, 2 cesnja bijelog luka, 1 jaje, 10 dkg masla i ulja, 1/2 pavlake, 1/2 litre govedje juhe, malo pesunovog lista, aleve paprike, bibera i soli.....

Nacin pripreme: Listove vinove loze dobro oprati i dvadesetak minuta kuhati u slanoj vodi, ocijediti i ostaviti da se ohlade.U medjuvremenu, na masnoci isprzite sinto isjeckan crveni luk , bijeli luk i pesunov list, pa sve dodajte mljevenom mesu. Zatim se u nadjev stavljaju oprana riza, jaje, aleva paprika, mljeveni biber i so. Sve se pazljivo izmjesa uz postepeno dodavanje u 1 dlc hladne vode. Ovim nadijevom punite listove i motajte u manje sarmice. Potom ih slozite u serpu u krug ili redove. Zalijte supom tako da za 1 cm prekrije gornji red sarmica.Kuha se na laganoj temperaturi dok se ne skuhaju.Pri serviranju , svaku porciju preliti vlastitim sosom ili povlakom.Kao prilog servira se kuhani krompir........


http://bosniancook.blogger.ba
15/08/2006 21:42