beats by dre cheap

Orzo pasta sa racicima

Sastojci potrebni : 170 gr vrhova od sparoga, 2 kasike sitno isjeckanog persuna, 340 gr orzo paste, 235 ml supe of piletine, 55 gr maslaca, 50 gr permesan sira naribanog i 225 gr racica (negdje oko 25-30 komada ), sol i biber.

Nacin pripreme: Racice (shrimps )oguliti , dobro oprati, i procjediti. U vecu serpu nasuti vode i pustiti da prokljuca. Kada je provrela onda uzeti i lagano je zasoliti i staviti sparoge da se kuhaju. Zatim nakon sto su sparoge skuhane, povaditi ih lagano iz kljucale vode i staviti na tanjir, a na vodu u kojoj su se kuhale sparoge staviti orzo i ostaviti da se kuha jednu 10 -tak minuta.
U drugu posudu uzeti i staviti jednu 4-5 kasika maslaca i pustiti da se stopi. Pustiti maslac da malo porumeni , zatim ocjedjene racice staviti na masnocu i pustiti minutu dvije da se peku na jednoj strani pa ih tek onda prevrnuti. Zatim kada su racici gotovo povaditi ih na tanjir a u posudu u kojoj ste stavili i przili racice, podliti je sa juhom i pustiti da malo prokljuca i da se zgusne. Prepaziti na orzo u medjuvremenu koje bi trebalo do sad da je popilo vodu i da izgleda gusto i kuhano. Zatim uzeti i isjeckati sparoge na sitne prutice i staviti ih po orzu , i sa gotovim racicima. Sada je dobro vrijeme da se provjeri dali je potrebno jos soli i bibera, pa onda sve zasuti sa persunom. Dobro izmjesati posuti sa sirom ribanim i sluziti u posude. 


http://bosniancook.blogger.ba
15/08/2006 21:37