beats by dre cheap

Pasta sa gorgonzolom

Sastojci potrebni: pakovanje penne paste (ili vec koju volite) 2 kasike maslinovog ulja 150-200 gr portobello gljiva(pecuraka) ili vec koje volite 2-3 paradajza manja 1 kasika suhog oregana 1 kasika persuna 2 cesnja bijelog luka sitno narezana 1 veca casa sosa od paradajza (sos za paste domaci ili kupljeni galon) 4 case naribane mozzarelle sira 120 gr gongazole sira narezano malo na krupnije 100 gr permesan sira Nacin pripreme: Prvo skuhati pastu jednu 8-10 minuta u slanoj vodi i iscjediti.Zatim staviti pastu u posudu u kojoj ima leda tako da zasutavi daljne kuhanje paste , jer pasta treba da bude al dente.Zatim u kljucalu vodu staviti paradajz jednu 30 sekundi pa ga izvaditi i odmah oguliti i zgnjeciti. Zatim zagrijati pecnicu na 350 F. Uzeti staklenu cetvrtastu ili bilo koju vatrostalnu posudu i namazati sa maslinovim uljem .Zatim u tavu staviti 2 kasike maslinovog ulja koje cemo dobro da zagrijemo.Zatim lagano dodavati pecurke i dinstati jednu 2 minute, pa dodati persun , oregano i bijeli luk.Mjesati i prziti jednu minutu i zatim dodati sos i gnjeceni paradajz u tu smjesu. Zatim uzeti na dnu posude koju smo podmazali i nasuti sosa tako da prekrije dno posude. Ostatak sosa sastaviti sa pastom i dobro izmjesati. Zatim uzeti jednu trecinu paste sa sosom i sasuti u posudu i lijepo poravnati. Dodati jednu casu mozzarelle sira i pola gorgonzole sira. Nastaviti tako drugu i trecu polovinu .Zadnju pastu koju stavimo cemo da prekrijemo sa 2 case mozzarelle sira. Peci cemo pastu u pecnici jednu 30-45 minuta ili dok sir nebude sav lijepo stopljen i rumen. Obratite paznju da pastu prekrijete sa folijom tako da nebi naglo sir pregorio , pa otkrijte zadnjih 10 minuta pecenja tako da moze lijepo da porumeni. Sluziti toplo , a ostatak paste se komotno moze zamrznuti.Prijatno....


http://bosniancook.blogger.ba
15/08/2006 21:16