beats by dre cheap

Rolat sa mesom

Sastojci Potrebni;2 kuhana jaja, 1 glavica crvenog luka, 1 kasika ulja, 2 kasike prezle, zacini,jedna mrkva , i gljiva par, kasika ajvara, slatke vrhnje, kasika brasna. Nacin pripreme; Prvo uzmite i skuhaj te dva jaja, i ohladite ih potpuno.Zatim uzmite u tavu i dodaj te ulje pa dobro izprzite luk mrkvu, i gljive koje ste nasjeckali na sitno. U pusudu dublju uzmite i izmjesaj te mljevenom meso, 1 cesanj bijelog luka, 1 frisko jaje,kasika slatke vrhnje slatke vrhnje , krusne mrvice(a mozete i zamjeniti sa permesan sirom ), papriku crvenu , biber , sol i vegetu po zelji. Uzmite u cetvrtastu plitku malo duzu tepsiju i stavite smjesu od mesa.Zatim uzmite i jako dobro prstima razvaljaj te i izjednacite , tako da bude u obliku velike kocke kao kad se pravi slatki rolat. Na sredinu stavite preprzeni luk, mrkvu i gljive, i jaja koja ste skuhali i urolaj te kao rolat. Krajeve malo sljepite tako da nebi ispalo nisto ili ucvrstite sa cackalicama. Takodje po zelji ko nevoli jaja moze se i bez njiha samo stavite fil od povrca koje ste preprzili.I da se filuje rolat unutra. U tepsiju mozete da stavite ili foliju ili parchment papir, i stranu no kojoj je rolat sastavljen okreni prema dole.Stavite rolat u zagrijanu rernu na oko 180 C i pecite.Pecite oko 45 minuta, zadnjih deset otkrijte meso podlijte sa malo slatke vrhnje i kasika ajvara ili paradajz sosa, soli i biberom , malo vode, i kasikom brasna,pa pustite par minuta da se rolat upije u taj sos.Rolat izvaditi na dasku i izrezati na kriske , pa preliti sa sosom za vrijeme sluzenja.Prijatno!!


http://bosniancook.blogger.ba
08/08/2006 17:11