beats by dre cheap

Kajmak baklava

Sastojci potrebni;Jufke ( napravljene uz dodatak 1 zumanjka)
4 jajeta,4 kasike meda,30 dkg slatkog kajmaka (skinutog sa kuhanog mlijeka) ,10 dkg badema ili oraha po zelji
Za agdu: 70-100 dkg secera ,limunov sok, 1 vanila secer

Nacin pripreme; Umutite zumanjak, umjesajte med i kajmak. U ovu smjesu dodajte cvrsto izlupane bjelanjke. Na kraju dodajte i mljevene bademe ili orahe koje vec vise volite.
U namascenu tepsiju slozite 4 kore, svaku zacinite rastopljenim maslacem. Na poslednju stavite nadljev. Postupak ponavljajte dok ne utrosite sve juhke i nadjev. Pecite 10 minuta na jacoj i 30 minuta na slabijoj vatri.
Za to vrijeme napravite zaljev (stavite secer u vodu ali tako da bude uronjen 1-2 cm) Pecenu baklavu izrezite na kocke , zalite toplim zaljevom i vratite u pecnicu. Ostavite da se hladi par sati, ili preko noci, pa sluziti tek ujutro.


http://bosniancook.blogger.ba
07/08/2006 22:48