beats by dre cheap

Kadaif kolac

Sastojci potrebni: domaci napravljen kadaif tj jufka za kadaif ili gotovo kupljen, pola case maslaca. Za sirup: 115 gr secera, 4 vece kasike vode, cimet, i jedna kasika svjeze iscjedjenog soka od limuna.Za fil: 7 zumanaca, litar i po mlijeka, 170 gr secera, 7 kasika brasna, 2 kasike kukuruznog brasna, korica jednog limuna, 1 vanila secera.Za vrh 2 case slaga, i jedna kasika vanila ekstrakta.

Nacin pripreme: Zagrijati pecnicu na 375 F. Zatim uzeti tepsiju srednje velicine malo dublju i dobro je namastiti. Jufku dobro izravnati u tepsiju koju smo iscjepali , i pomastili sa rastopljenim maslacom. Dovoljno je samo nekoliko minuta da porumene. U medjuvremenu praviti sirup. U manju serpu staviti vodu, cimet i secer i pustiti da prokljuca i da se malo zgusne kao agda za baklave. Kada je dovoljno gusto skinuti sa pleha i dodati sok od jednog limuna. Vrelu agdu preliti preko jufke i onda praviti fil.U serpu srednje velicine staviti jaja, i secer skupa koje dobro izmutimo. Lagano dodavati brasno, mlijeko, i kukuruzno brasno, uzastopice dok nebude sve upotrebljeno.Staviti na pleh na srednjoj temperaturi i lagano mjesati dok nebude gusto i skuhano kao puding.Skinuti sa plaha pa lagano dodati vanilu secer i limunovu koricu i preliti preko kadaifa.Pustiti da se skroz ohladi prije nego se stavi slag. Izmutiti slatku vrhnju i vanilu i napraviti slag pa preliti preko ohladjenog kadaifa. Po zelji ko nezna napraviti domaci kadaif a nema ga za kupiti moze se napraviti podloga od potispanja (rahvanije) koju takodje podlijemo sa agdom vrelom pa onda slijediti ostale postupke.Prijatno.....


http://bosniancook.blogger.ba
07/08/2006 01:06