beats by dre cheap

Strudla II

Sastojci potrebni: brasno, mlijeko, kvasac, malo soli, secer, 2 jaja, pola maslaca,ili fildzan ulja, izribana korica od jednog limuna, orasi mljeveni, secer u prahu za posipanje i marmelada po zelji.

Nacin pripreme: Kvasac prvo namociti sa malo secera u mlaku vodu i pustiti 5 minuta da malo nadodje. U tom vremenu pripremiti brasno u koje stavimo jaja, secer, malo soli, koricu jednog limuna, pa kad je kvasac nabujao onda dodati u smjesu i lagano zamjesivati kao za hljeba sa mlakim mlijekom. Kada smo potkuhali smjesu ostaviti da stoji na toplom mjestu dok se ne udupla u kolicini.Zatim uzeti i podjeliti smjesu na 3-4 manja djela od kojih cemo odblikovati i namladiti male loptice pa pustiti da malo odstoji. Zatim uzeti i razviti jufke koje cemo premazati sa marmeladom po zelji ali samo pola jedne i pola druge strane jufke pa rolati strudlu sa obe strane dok nedodjemo do sredine pa cemo sredinu da pospemo dobro sa mjesavinom mljevenih oraha i secera, izmjesamo i tu smjesu naspemo u sredinu. Po zelji moze se dodati malo i grozdjica. Redati tako strudle u tepsiju pomascenu , pa ih ostaviti pokrivene sa salavetom jednu 20 minuta dok malo nadodju. Peci ih jednu pola sata ili dok nebudu lijepo rumene i pecene. Posuti sa secerom u prahu i ohladiti pa onda rezati na kriske i sluziti. Ja sam je napravila u Petak sve do danas smo imali i super su jos uvjek friske a plaho su lijepog izgleda kad se rezu unutra jer su rolane sa dvije strane.Najvise me podsjeca na kolac macije oci :) ili kolac djedovi brkovi :).Slikana je jos vruca , ali kad se ohladi i malo stegne izgleda mnogo ljepse i ukusnije :)

Samo da napomenem ako hocete da vam budu vece role i vece strudle od ove na slici onda podjelite smjesu na dvije kolicine (lopte, tj da dobijete dvije jufke) ja vise volim manje tj tanje a da ih imam vise pa eto imate dvije opcije.Prijatno vam


http://bosniancook.blogger.ba
07/08/2006 00:20