beats by dre cheap

Mini pljeskavice i pire krompir sa sosom

Sastojci potrebni: pakovanje mljevenog mesa, glavica cvrenog luka, bijeli luk ili bjeli luk u prahu, kasika ajvara, 2 kriske hljeba namocenog u mlijeko, 2 kasike prezle, 2 kasike permesan sira, vegeta biber i so.Za sos: casa manja govedje ili pilece juhe (ili kupljena podloga za juhu, ili skuhana kocka za juhu sa vodom), 1 paket philedelphie sira sa ukusom luka ili sta vec ko voli. Nacin pripreme: Hljeb nakvasiti u mlijeko , luk isjeci sto sitnije, sastaviti meso sa lukom, ajvarom , prezlom, permesanom, zacinima i nakraju sa izcjedjenim hljebom koje smo kiselili u mlijeko.Sve dobro izmjesati , oblikovati ih sirine i debljine po zelji i prziti par minuta na jednoj i drugoj strani dok lijepo ne porumene pa ih ostatak vremena peci u pecnici.U medjuvremenu skuhati krompir za pire u koje cete da dodate ribani sir, mlijeko, sol, kasiku kisele vrhnje, i sve dobro izmjesati. Kada su snicle pecene izvaditi ih na tanjir oblozen papirom da pokupe ostatak masnoce. Ulje sve iscjediti iz tave u kojoj ste kuhali snicle, pa u istu tavu gdje su ostali ostatci snicli lagano dodavati supu i mjesati zicom tako da se sve lijepo izjednaci. Na tu smjesu dodati pakovanje philedelphie sira i smanjiti temperaturu skorz na tihu temp. pa uklopiti da se sir lijepo stopi.Lagano sve izmjesati sa zicom kad sos bude gust skinuti sa pleha. Sluziti u posudi za sos krej krompira i snicli da svak sebi uzima i preliva koliko ko voli. Prijatno....


http://bosniancook.blogger.ba
02/08/2006 22:31