beats by dre cheap

Kuhani kupus

Sastojci potrebni: Glavica mladog kupusa (zelenog), glavica crvenog luka, 2 kasike ajvara,kasicica crvene paprike, jedna mrkva , govedje meso ili meso po zelji, zacini , maslinovo ulje.

Nacin pripreme: Glavicu kupusa isjeci na malo krupnije komade, staviti u veci lonac donaliti vode i staviti da prokuha. U medjuvremenu u pretis lonac uzeti i skuhati malo mesa (ako je starije) ako je mlado meso moze i bez pretis lonca, samo toliko da gorcina iz mesa izadje. Zatim preprziti na maslinovom ulju glavicu crvenog luka i jednu mrkvu, zaciniti sa malo crvene paprike i 2 kasike ajvara. Zatim kada je kupus tj voda u kojem ste stavili kupus pocela da kljuca ostaviti da kljuca minut dva i ocjediti vodu iz kupusa. U loncu u kojem ste przili luk i mrkvu dodati meso koje je malo skuhano ili preprzeno pa dodati kupus. Ako ste meso kuhali u vodi onda u kupus lagano dodavati tu vodu od mesa i kuhati uklopljeno jednu 20-30 minuta zavisi koliko kuhano volite. Ako volite vise vodeno dodajte vise vode tokom kuhanja a ako manje vodeno onda manje vode. Zacinite kupus sa vegetom biberom i soli i sluzite dok je toplo.Izvrsno je ako imate malo suhog mesa ili malo sudjuka koje dodate zadnje minute kuhanja radi samo ukusa i mirisa.Prijatno.....


http://bosniancook.blogger.ba
02/08/2006 00:45