beats by dre cheap

Hurmasice na drugi nacin

Sastojci potrebni: 1 solja ulja, 1 margarin, 1 jaje, pola praska za pecivo, 2 kasike kisele vrhnje, brasno po potrebi, malo kokosovog brasna i vanila secer.

Za agdu: voda , secer, vanila ekstrakt i par kriski limuna.

Nacin pripreme: Margarin pjenasto izraditi sa secerom, zatim dodati ulje , pa vrhnju, sve dobro izraditi pa onda dodati jaje, prasak, kokos i brasna toliko dovoljno dok se masa mogne komotno rolati a nebude se mjesila za ruke, otprilike 2 i po velike solje. Kada je smjesa gotova, oblikovati hurmasice i stavljati u podmascen pleh.Svaku hurmasicu po zelji izbodati sa vilicom za ukras ili nasloniti na ribez. Peci na 350 stupnjeva jednu 30 minuta ili dok nebudu lijepo rumene. Dok se peku hurmarice napraviti agdu od dosta vode i secera, bolje da imate viska nego manjka.Ja otprilike stavim 2 litre vode i jednu 8-9 fildzana ulja, uvjek mozete okusiti da vidite dali je dovoljno slatko.I treba da bude malo sladje jer secera neidemnogo u smjesu tj tjesto. U agdu staviti par kriski limuna da bi bilo boljeg ukusa i staviti ekstrakt od vanile ili jedan secer vanila. Kad su hurmasice pecene preliti sa vrucom agdom i kad ste ih prekrili sa vodom, onda ih dobro uklopiti jednu minut dva dok neupiju vode pa onda dodati ostatak.Hurmasice ohladiti i sluziti hladne , ukrasiti sa kriskama limuna.

 


http://bosniancook.blogger.ba
31/07/2006 19:05