beats by dre cheap

Krem piletina sa sosom

Sastojci potrebni: 2 case od 250 ml rize, 1 gotova kokosija supa, 2 kasike permesan sira , 4 komada malo veci pilecih prsa bez kostiju,2 kasike maslinovog ulja, krem sira za namaze po mogucnosti od luka ukus(abc ili neki drugi), 7-8 slanih keksica.

Nacin pripreme;
Skuhati rizu prema uputama na kutiji. Inace idu dvije case vode na jednu casu rize.U posebnoj posudi uzeti gotovu juhu od piletine i izvaditi rezancad i pa je skuhati  vodi prema uputama , ali bez rezanaca.Po zelji moze da se odvadi ove vode malo, i pomjesa sa obicnom vodom pa da se onda riza kuha na njoj radi boljeg ukusa.

Zatim uzeti i dobro izgnjeciti slane keksice tako da izgledaju kao krusne mrvice, ili ako neko nema u blizini ovih slani keksica moze da se posluzi sa prezlom.Pomjesati ovaj miks sa permesan sirom, i nakon sto ste piletinu oprali i zacinili uvaljati je u ovu smjesu i pohovati na vrelom ulju.Otprilike jednu 5-6 minuta na jednu pa na drugu stranu dok piletina nebude pecena.Kada je piletina pecena onda uzeti i izvaditi je na tanjir za serviranje, a tavu u kojoj se przila izliti svu masnocu i podliti je sa dva fildzana vode od supe koju ste skuhali i vratiti na pleh, u koju cete da umjesate jos jedan manji krem sir od ukusa po zelji i uklopiti da se sve stopi i sjedini.Pomjesati malo sa zicom da bi se sve stopilo jednako i uklopiti 2-3 minute na tihoj vatri dok se ne zgusne. Rizu izliti na tanjir za serviranje, pa poredati piletinu i onda sos preko.Sluziti dok je toplo i posuti friskim persunom.



http://bosniancook.blogger.ba
31/07/2006 18:06