beats by dre cheap

Jagnjeca corba

Potrebno: 1 kg janjeceg mesa, po zelji 10 dkg janjece dzigerice, 1 dkg mrkve, 1 vezica persuna, 1 veza celera, 3 dkg kajmaka , biber i so. Nacin pripreme: Dzigericu i meso dobro oprati i skuhati.Juhu procjediti a meso skinuti, posoliti, i ponovo staviti na vatru i kuhati skupa sa isjeckanim povrcem .Pred sami kraj u corbu ukuhati spagete ili rezance.Corbu ukrasiti sitno isjeckanim persunovim listom, zaciniti uzvrelim slanim kajmakom. Ili na sljedeci laksi nacin: Sitno isijeckati 1 crni luk i vezu zeleni i malo celera, dodati ulje i na komade isijeckanu jagnjetinu. Sve to zajedno prodinstati. Dodati 1 kasiku brasna, malo aleve paprike i naliti vodom. Kuhati.Na kraju posoliti, dodati zacin od povrca Kada je kuhano zaciniti sa 1 zumancetom i malo mlijeka. Zakiseliti sa limunovim sokom.


http://bosniancook.blogger.ba
31/07/2006 18:02