beats by dre cheap

Povrtna pizza

Tijesto: 500 gr brasna, 500 gr brasna , 1 vrecica suhog kvasca, 1 kasika maslinovog ulja, malo na vrhu noza soli, mala kasika pcelijeg meda, i 1,5-2,5 dcl mlijeka. Nadjev:2 velike tikvice, 6-8 kriski paradajza (rajcice), 200 gr gauda sira, 4 kasike sitno isjeckanog vlasca gljive narezane na kriske (kolicine po zelji),malo spinata, maslinovo ulje, sol i biber. Priprema:Na dasku za tijesto prosijati brasno, dodati ostale sastojke i sve zajedno umijesati u rahlo tijesto. Ostaviti na toplom mjestu da se dize otprilike 30-40 minuta. Nakon toga tijesto izvaditi na dasku, ponovo ga premijesiti, podijeliti u porcije, te svaku razvaljati na sirinu posude za pecenje i debljinu pola cm. Tikvice, paradajz, gljive, narezemo na kriske i poslazemo ih po tijestu poput crijepa na krovu, prateci oblik tijesta u krug za ljepsi izgled a moze se i onako samo posuti po pizzi.Zatim posuti sa spinatom,zaciniti solju, biberom, malo oreganom po zelji i prekrijeti trakama sira. Peci u pecnici na donjoj razini, 200°C, 35- 40 minuta. Prije posluzivanja posipati sa svjezim vlascem i permesan sirom.


http://bosniancook.blogger.ba
31/07/2006 17:54