beats by dre cheap

Kljukusa sa sirom

Potrebno: 50 dkg brasna, 1 jaje, 50 dkg mladog sira, 5 dkg bijelog luka, maslo za podmazivanje i so. Priprema: Jaje i so umjesate u prosijano brasno i zamjesite sa mlakom vodom da biste dobili rjedju smjesu.Izlijte u pomascenu tepsiju i pecite 20-tak minuta.Dok se kljukusa pece, isjeckajte cesnjak i pomjesajte ga sa mladim sirom. Kada je pecena, kljukusu rukama istrgajte na komadice i pospite sa smijesom od luka i sira. Drugi nacin: Oguliti i oprati krompira 1-2 komada.Krompir narendati i u narendan krompir narendati jednu vecu glavicu luka. Sve posoliti i pobiberiti po ukusu i zamijesiti brasnom sa jednim jajetom.Pleh od rerne namazati uljem i staviti u toplu rernu da se ulje malo zagrije , jer se onda kljukusa ne lijepi, na zagrijan pleh sasuti smjesu i peci dok ne porumeni. Kada je pecena iskidati rukom na komadice i redati u dublju zdjelu : red kljukuse, pa se zacvari rastopljenim puterom i polije kajmakom ( ko voli moze dodati malo bijelog luka), pa red kljukuse...pa red rastopljenog putera i kajmaka ...zavrsiti kajmakom. Onda...poklopiti i vratiti u toplu rernu da malo odstoji i sluziti sa kiselim mlijekom. A moze se politi i sa slatkim mlakim mlijekom u kojem je stopljena jedna kasika putera i isjeckano dosta bijelog luka pa preliti preko kljukuse.


http://bosniancook.blogger.ba
31/07/2006 17:45