beats by dre cheap

Sos od sampinjona

Potrebno je: 1 manja glavica luka ,250 gr sampinjona ,1 kasika senfa ,2 srednje kasike pavlake ,maslinovo ulje ,so i biber

Priprema: Staviti maslinovo ulje i  sitno isjeckani luk,  dodati sampinjone, posoliti ih po ukusu i prziti ih dok malko zarumene.Dodati pavlaku, i mjesati dok se ne rastopi i upije u umak od sampinjonja, zatim dodati senf i dobro izmjesati. Ukoliko vam ispadne vodeno, malcice brasna dodati, a ukoliko gusto, onda malcice vode. Super ih je za sluzenje preko pohovani pileci fileta i pire krompira.
Za pilece filete pokusajte smrviti suhog keksa (crackers) i pomjesajte sa permesan sirom.Zatim lagano cekicom stanjite filete, zacinite ih, umocite u jaja pa onda u smjesu napravljenu od keksa i sira i przite par minuta na jednoj i drugoj strani dok nebudu lijepo rumeni..


http://bosniancook.blogger.ba
26/07/2006 00:25