beats by dre cheap

Pileci bataci sa permesanom

Potrebno: par komada pilecih bataka (ili jedan po osobi),2 kasike ribanog parmezana,2-3 velika cesnjaka,sol, papar,2-3 dl vrhnja,1 kocka za pilecu juhu ili vegeta .

Nacin pripreme: Batake dobro oprati, povegetiti, pobiberiti i staviti u vrelu tavu par minuta sa jedne i druge strane samo da porumeni.Zatim uzeti i prebaciti ih u tepsiju za pecenje i po svakom posuti dobro izgnjecenog ili samljevenog bijelog luka i dobro ih posuti sa permesan sirom. Zatim uzeti vrhnju, u koju dodamo vruce vode i vegete ili moze i kocka za juhu.Dobro sve izmjesamo , tako da dobijemo ni rijetku ni previse gustu smjesu.Preliti smjesu od vrhnje oko bataka (ne po njima) i staviti ih u zagrijanu pecnicu da se peku.Nakon 10 minuta od vrhnje ce se stvoriti sos, uzeti kasiku i lagano tog sosa preliti preko bataka.I tako ciniti svakih 5 minuta dok se skroz ne ispeku (jednu oko sat vremena).Polijevanje cesto sa sosom ce ih napraviti jako socnim i mehkim.U medjuvremnu mozete napraviti rizu tako da visak sosa koji ostane mozete da prelijete preko rize .Sluziti toplo..


http://bosniancook.blogger.ba
24/07/2006 18:41