beats by dre cheap

Bosanski lonac

Sastojci potrebni: 50 dkg junjetine, 25 dkg govedine, 25 dkg bravetine (ili po zelji samo jednu vrstu mesa)., 75 dkg mladog kupusa, 25 dkg graska, 6 dkg baminje, 30 dkg svijezih paprika, 25 dkg zeleni (mrkva, persun, i celer) , biber u zrnu , mljeveni biber, aleva paprika, so, o,5 dcl razblazenog sirceta, 1 dcl ulja, malo mlake vode i pargament papir. Nacin pripreme: Meso operite i izrezite na vece komade, Bamiju stavite u mlaku vodu oko 1 sat vremena prije pripreme lonca. Bijeli luk ostavite u cesnama ili mu skinite samo prvu gornju ljusku. Ostalo povrce ocistite, operite i izrezite na krupnije komade (kao za kalju) pazeci da se komadi tokom spravljenja ne raspadnu. Redajte u lonac , prvo red kupusa, na kupus slozite kocke govedjeg mesa, pa paprike, grasak , krompir, bamju, crveni luk i 2-3 cesnje bijelog luka, paradajz na kolutove , red zeleni pa povrca, i tako redom dok sve sastojke ne utrosite. Lonac zavrsite tako da na crveni luk poredate zadnji sloj paradajza i zeleni sa liscem (pesun, mrkva, celer).Dobro posolite pobiberite, ubacite malo bibera u zrnu i pospite alevom paprikom. Potom odozgo pospite uljem, sircetom, i mlakom vodom tako da zacini, zajedno sa tekucinom padnu na dno lonca.Povezite pargament papirom ili folijom i stavite u pecnicu, prvo na jaku temperaturu, a potom kada lonac prokljuca, na umjerenu temperaturu.Potrebno je da se kuha jednu 5-6 sati.Prijatno !!!!


http://bosniancook.blogger.ba
24/07/2006 18:25