beats by dre cheap

Ljetno iznenadjenje

Sastojci potrebni:50 keksica hrskavih po zelji(kupovnih),1 casa od 250 ml smrvljenih oraha (preprzenih),1 casa od 250 ml kokosovog brasna (preprzenih),par komadica maslaca
2 case od 250 ml malo rastopljenog sladoleda(casa vanile, casa cokolade)


Nacin pripreme;Izmjesati smrvljene keksove, preprzene orahe, preprzeni kokos i rastopljeni maslac i izmjesati jako dobro i pritisnuti na dnu posude u kojoj cete praviti kolac. Po mogucnosti da bude cetvrtasta i ne previse velika.Zatim uzeti vanila sladoled i navaditi ga po smjesi koju ste vec napravili, i lijepo dobro izravnati sa kasikom tako da bude svugdje jednako.Zatim staviti u zamrzivac jednu 25 minuta da bi se smrzlo.Zatim izvaditi i posuti sa miksom od keksica, oraha i kokosa , pa po tome onda staviti cokoladni sladoled. Po vrhu staviti ostatak miksa od oraha , keksica i kokosa. Zatim staviti sve u zamrzivac , i da stoji otprilike 4 sata da bi se sve ujednacilo i jednako smrzlo.Prije sluzenja ostaviti na sobnoj temperaturi jednu 10-tak minuta dok se ne smeksa i izrezati na kocke i sluziti.Ostatak kolaca koji se nepojede , zatvoriti u posudu sa poklopcom i ostaviti u zamrzivac.

Napomena; Kolac se moze praviti prije na dan ako ocekivate goste sutradan, tako da bude lijepo iznenadjenje sa malo posla.Super za ljetne dane.


http://bosniancook.blogger.ba
20/07/2006 16:53