beats by dre cheap

Klepe/Piroske

Sastojci: brasno, voda, jedno jaje, sir i vrhnje, kromir, meso mljeveno, glavica crvenog luka , zacini.

Priprema: tijesto - zamijesiti mehko tijesto od brasna, vode, jednog jajeta i soli (kao otprilike kada zakuhavate jufku za pitu)

Punjenje - oguliti i skuhati krumpir, te napraviti pire. Umjesati sir u pire i posoliti.Za klepe sa mesom ;mljeveno meso , glavica cvrenog luka, zacini

Tijesto zakuhati kao za pitu , namladiti i ostaviti dok malo opusti.Zatim razviti debljine malo vece nego za pitu, izrezati na trokute velicine stranice 15cm ili kocke. Svaki trokut ili kockicu napuniti priredjenom smjesom, i zatvoriti (kao jastucic).Takodje se moze i na sljedeci nacin.Uzeti malo vecu casu i umociti u brasno, i onda praviti krug do kruga na jufki.U svaki krug dodati po smjesu krompira koje ste pripremili, presaviti i prstima slijepiti ivice jufke. Ovako napunjene jastucice kuhati na laganoj vatri oko 5 minute. Dok se sve klepe nedignu na povrsinu vode znaci da su onda gotove. Vaditi ih u tepsiju jedan do druge , preliti sa malo ulja ili maslaca i staviti u zagrijanu pecnicu dok lijepo ne rumene i lijepo se ne zapeku.Zatim podliti sa malo slatke vrhnje i vratiti nazad u pecnicu jednu par minuta da malo upiju umak. Sluziti ih tople uz kiselo vrhnje koje sasvim malo posolimo. Umakati i jesti :)


http://bosniancook.blogger.ba
19/07/2006 23:23