beats by dre cheap

Burek rolls

Sastojci potrebni;50 dkg brasna2,5 dkg maslaso, mlaka voda (za juhke) Za nadjev: 50 dkg juneceg mesa, 25 dkg, mljevenog govedeg mesa, 4 glavice luka, 2,5 dkg masla, 2 zumanjka, so, biber. Nacin pripreme; Od brasna, otopljenog masla, soli vode napravite jufke. Podjelite tjesto na 4 djela (lopte). Jufke razvite na stolu na posve tanku juhku i prosusite ih. Nadljev pripremite tako da pomjesate meso sa maslom i isjeckanim lukom te dodajte zumanjke, so, biber. Svaku juhku izrezati na trokutove kao kad se kifle prave. I u svaku kraj duze sirine staviti po malo smjese, i onda previti sa strane kao kad se sarme prave tj coskove tako da smjesa nemoze da ispadne i rolati ih od sireg do tanjeg kraja.Redati ih rolu po rolu u pomascenu tepsiju i peci.Kad je skoro peceno zaliti malo sa vrelom vodom da se smeksa, i vratiti nazad u pecnicu par minuta.Zatim preliti sa slatkom vrhnjom i servirati u tanjire.Ovako takodje mozete da pravite i ostale pite, kao zeljanice, sirnice, burek od pileceg mesa itd. . Pred kraj mozete preliti vrhnjem ili mlakom vodom u koju ste stavili malo masla.


http://bosniancook.blogger.ba
18/07/2006 16:53