beats by dre cheap

Pizza recept za pizza pan



Tijesto: 250 gr bjelog brasna ,150 gr brasna sa mekinjama (crnog, Vollkorn) ,malo soli ,30 gr germe ,mlaka voda

Zamjesiti tvrdje nego inace za pizzu, jer se lakse ispece u pizzapanu. Za ovu kolicinu brasna otprilike 2 dl vode upotrijebiti. Ostaviti da tjesto nadode oko pola sata na toplom ili oko 1 sahat na hladnom mjestu(zimi)

Nadjev: 300 gr paradajz sosa ,origano .Po vasoj zelji odabrati : Sampinjone, tunjevinu, papriku, zukini, salamu, masline,spinat, kukuruz iz doze... ,1 vecu mozzarellu ,100 gr ribanog parmesan sira ,po zelji jos neki sir sa jacim mirisom(sto vise razlicitih sireva ljepsi je ukus. Tijesto prepoloviti ili cak napraviti 3 jednaka djela, izvaljati sa valjkom na debljinu od 0,5 cm, staviti u Pizzapan i premazati sa paradajz sosom. Poredati po pizzi ono sto zelite ili volite od nadjeva. NE PUNO stavljati na pizzu. Dovoljno je na primjer sa sampinjonima samim da stavite 3-4 sampinjona srednje velicine koje skorz tanko izrezete uzduz. Takodje kad stavite sir morate paziti da nije previse da se ne cjedi prilikom pecenja. Na samom kraju posuti sa origanom i uklopiti a zatim ukljuciti na najjacu temperaturu, ponekad otklopiti i malo pomjeriti tjesto da ne izgori kad je na jednom mjestu. Peci ca. 7-10 min
ako zelite da bude hrskava odmah je izvaditi na pleh i isjeci, a ako zelite da bude mehka, onda je ostaviti pod poklopcom ca. 3-4 min. uiskljucenoj tepsiji.

NAPOMENA: Isto uraditi i sa ostalim tijestom, s tim da cemo malo iskljuciti pizzapan tepsiju i sacekati par minuta da se malo ohladi. i onda staviti drgo tijesto. Po mogucnosti odmah sluziti, jer se brzo hladi posto je dosta tanko!!!


http://bosniancook.blogger.ba
17/07/2006 01:11