beats by dre cheap

Domaci Kadaif

Sastojci potrebni: 50 dkg mehkog brasna, 25 dkg ostrog brasna, 3 jajeta , 30 dkg mljevenih oraha ili badema, 15 dkg maslaca , 1 limun, 1 stapic vanile ili ekstrakta i malo na vrhu noza soli.

Nacin pripreme; Stavite brasno u zumanjke i malo soli , te zamjesite tjesto .Zatim cete ga ostaviti da malo odmori.Od tijesta napravite tanke kore koje se moraju posusiti.Stavite ih i izrezite na tanke rezance.Obarite ih blago posoljenom vodom.Zatim kadaif ocjedite i razastrite po stoljnaku da se osusi.Od oraha, malo secera, i malo kolicine maslaca napravite nadjev koji cete posipati po kadaifu.U pomascenu dublju tepsiju stavljaj te sloj kadaifa, pa sloj nadjeva, sve dok ne utrosite sav materijal.Na vrhu mora da bude kadaif, koji premazete sa maslacem.Stavite da se pece , a za to vrijeme napravite zaljev (ni rijedak ,ni pregust)Zalijte peceni kadaif i ponovo vratite u pecnicu da se jos zapece.Najbolje ga je ostaviti preko noci pa sluziti tek sutradan.Kadaif spremajte u dubokoj tepsiji i ne smijete ga nicim pritiskati.


http://bosniancook.blogger.ba
14/07/2006 21:07