beats by dre cheap

Pileci permasan

Sastojci potrebni:5-6 komada pilecih prsa,kriske friske mozzarelle,paradajz sos (ragu),sol, biber,ulje za przenje
naribani permesan,friski persun

Nacin pripreme; Uzeti komade pilecih prsa i dobro ih oprati.Zatim ih posoliti i pobiberiti, i stavljati na zagrijanu tavu sa masnocom,da se peku.Lagano ih prevrcati sa jedne na drugu stranu dok skoro nebudu pecena.Posuti ih sosom od paradajza i pustiti da malo se zgusne.Zatim uzeti kriske nasjecene od friske mozzarelle i poredati po svakom komadu mesa. Staviti ih u pecnicu par minuta dok se sir nerastopi i dok nebude rumen. U medjuvremenu se mogu skuhati makarone ili spagete i kad se meso izvadi iz pecnice,povaditi ga na tanjir a na sos baciti pastu po zelji i dobro promjesati.  Zatim staviti u dulji tanjir za serviranje i posuti sa naribanim permesanom i friskim persunom, pa onda poredati piletinu po vrhu.


http://bosniancook.blogger.ba
12/07/2006 21:44