beats by dre cheap

Musaka sa patlidzanima

Sastojci potrebni: 1 kg mljevenog mesa, 3-4 veca patlidzana, 3-4 jaja, brasno za pohovanje, glavica crvenog luka, kasika kisele vrhnje i 2 kasike slatke vrhnje, 2 kasike paradajz sosa, saka permesan sira

Nacin pripreme: Patlidzan dobro oprati i isjeci na tanke snite. Ako je mladi patlidzan nije potrebno da se guli a ako je stariji onda ga oguliti prvo pa tek onda isjeci na kriske. Nakisaliti u vodu slanu, jednu 20-30 minuta dok gorcina ne izadje iz patlidzana. Zatim zaciniti ih i svaki uvaljati u razmuceno jaje sa malo mlijeka pa valjati u brasno, i stavljati na zagrijano ulje. Prziti ih jednu 3-4 minuta pa onda prevrnuti na drugu stranu. Vaditi ih na tanjir koji smo oblozili sa papirom tako da papir pokupi visak masnoce. Zatim uzeti meso i lagano preprziti na plehu sa glavicom sitno isjeckanog luka.Iscjediti svu masnocu ako je ima iz mesa i onda dodati kasiku do dvije paradajz sosa u sakicu permesan sira.Uzeti dublju cetvrtastu posudu i redati red patlidzana koje smo pohovali, pa smjesu mesa, pa tako dok svu smjesu ne istrosimo.Zadnja smjesa treba da bude red patlidzana. Prekriti sa folijom i ubaciti u zagrijanu pecnicu jednu 20 minuta.Zatim otkriti musaku i preliti je sa 3 jajeta , kasikom kisele vrhnje i par kasika rijetke vrhnje, i vratiti nazad u rernu da se dobro zapece.Izvaditi iz pecnice, i ostaviti da stoji jednu 5 minuta pa izrezati na kocke i sluziti dok je toplo. 


http://bosniancook.blogger.ba
11/07/2006 15:39