beats by dre cheap

Sarma

Potrebno: 30 dkg junetine, 6 dkg rize, 80 dkg listova kiselog kupusa, 8 dkg suhe ovcetine ili govedine, 2 glavice crvenog luka, 1 jaje, 1/2 litre govedje juhe, 1/2 dcl ulja, 1 kasika mladog masla ili putera, malo soli i bibera.

Nacin pripreme; Operite i sameljite meso te ga dobro izmjesajte sa crvenim lukom sitno nasjeckanim i zacinite smjesu. Dodajte opranu rizu i 1/2 dcl ulja, te sve posolite i dobro izmjesajte. U medjuvremenu , pripremite listove kiselog kupusa i punite ih nadjevom. Sarmice poredati u serpu kruzno, nakon sto ste na dno serpe stavili isjeckano suho meso.Kuhati na umjerenoj temperaturi nekoliko sati. U toku kuhanja, prema potrebi dosipati vode ili govedje juhe. Kada je skuhana , rastopi se malo mladog masla ili putera, i zacini sarma .Servira se topla. Sarma od slatkog kupusa , ne koristi se suho meso, a servira se sa pavlakom ili se uz nju dodaje kuhani krompir kao prilog.


http://bosniancook.blogger.ba
09/07/2006 23:41