beats by dre cheap

Sampita

Sastojci potrebni: 1 omot smrznutog lisnatog tijesta
5 bjelanjaka,25 dag secera,sok od 1/2 limuna,1/2 dl vode
secer za posipanje

Nacin pripreme:Odmrznuto tijesto se razvalja, nabode i ispece na obrnutoj strani tepsije na 220 stupnjeva, velicina 30x20. Jednu koru izrezite na kvadrate koliko zelite da sampite bude velike, a drugu polozite na dno tepsije.
Bjelanjke izmiksati sa malo secera u cvrst snijeg. Ostali secer skuha se u vodi tako dugo dok ne postane toliko gusti da ne kapa sa zlice nego se razvlaci. Bjelance sada treba tuci uz dodavanje rastopljenog secera i soka od limuna tako dugo dok masa ne postane glatka i sjajna. Pripremljenu toplu smjesu sipajte u tepsiju na peceno lisnati tijesto i pokrijte kvadratima od drugog dijela tijesta. Posecerite i ostavite da se hladi, a prije posluzivanja sampitu izrezite po rezovima gornjeg tijesta.


http://bosniancook.blogger.ba
09/07/2006 23:23