beats by dre cheap

Fettucini Alfredo sa piletinom

Sastojci potrebni:Sastojci potrebni:1 veci komad pilecih prsa,35 grama permesan sira (1/3 cup),80 ml slatkog vrhnja , 1 -2 kasike maslaca, 1 kutija fettucini alfredo paste.

Nacin pripreme: Prokuhati vodu u dubljoj serpi i dodati malo soli. Kada voda prokljuca staviti pastu da se kuha.Potrebno je jednu 10-12 minuta da se pasta skuha, tako da za to vrijeme mora se pripremiti dodatak koji ide uz pastu. U medjuvremenu uzeti meso, dobro ga oprati i staviti u plasticnu foliju i cekic dobro izlupati i istanjiti meso i zaciniti ga.
U medjuvremenu uzeti tavu zagrijati dobro sa uljem. Tako meso kad ste stanjili i zacinili i staviti na vrelo ulje da se pece par minuta sa jedne strane pa onda prevrnuti na drugu. Kada je piletina pecena , u isto vrijeme i pasta bi trebala da bude skuhana. Uzeti piletinu i izvaditi na tanjir , a iz tave izliti sto ima viska masnoce, i staviti procjedjenu pastu. Temperatura neka bude na najnizoj mogucoj temperaturi.
Zatim stavite maslac i slatku vrhnju na pastu.Budite oprezni ako bude previse kljucala vrhnja, da vas nebi sprzila i da nebi zagorijelo nabrzinu skinite malo sa pleha. Kada se maslac stopio onda dodajte sir. Smijesa treba da se kuha toliko dugo dok se sir ne stopi sav.U medjuvremenu uzmite meso i lijepo ga izrezite na kriske. Kada je pasta skuhana i kada je meso lijepo izrezano, uzmite i stavite na tanjir u kom ce te da servirate pastu i poredajte meso po vrhu i ukrasite sa persunom.

 


http://bosniancook.blogger.ba
07/07/2006 16:02