beats by dre cheap

Pita krompirusa

U Bosni i Hercegovini poznat je veliki broj nacina spravljanja pite krompiruse. Negdje ide samo krompir, posoljen povegeten, biber, i malo ulja. Neko stavlja malo sudzuka isitnjenog ili suhog mesa uz krompir. Neko stavlja jaja, neko pavlaku a neko kajmak itd......Vasim receptima dodajem jos ovaj nacin pite krompiruse...... Potrebno: 2 jufke , 1kg krompira, 15 dkg masla, 2 jaja, 1 dcl slatkog ili kiselog mlijeka i so. Priprema: Rasucu se jufke, a krompir oguli i kuha kao za pire krompir. Kada je gotov , ocijedi se i posoli, te mu se doda 1-2 kasike rastopljene masnoce, izlupa krompir, doda malo mlijeka , dobro izmijesa, doda dva jaja i ponovo izmijesa i posoli. Razvijena jufka se poprsce rastopljenim maslom i razreze po sredini. Zatim se nadjev rasporedi po na jufku i dva paralelna reda. Krajevi jufke se presaviju , a zatim se presavije od sredine i jufka srola, smota. Slaze se u tepsiju, zacini rastopljenim maslom i pece.....Prijatno vam...


http://bosniancook.blogger.ba
06/07/2006 15:23