beats by dre cheap

Potkriza

Potrebni sastojci: Za pogacu: Psenisno brasno, malo sode bikerbone, so, i voda. Za Jahniju (zaljev) Suhog mesa, ili friskog teletine ili goveridne, 3-4 glavice crvenog luka, malo maslaca, crvena paprika, so i biber.

Nacin pripreme: Psenicno brasno prosijati(kao za jedan kruh). Posoliti,staviti jednu malu kasiku sode bikarbone. Zakuhati hladnom vodom sto tvrdje i dobro namladiti.Oblikovati pogacu i staviti da se pece (sac ili pecnica). Obratiti paznju da je dobro rukama spljosnite tako da bude prilicno tanka. Zatim u zemljani lonac ( ili obicni lonac, a ko ima moze i slow cooker )staviti suho meso(ili frisko telece ili govedje meso) i 3-4 vece glavice crvenog luka, zaliti vodom i staviti da se polako kuha.Obratiti paznju da nebude previse vode, eto toliko samo da luk prekrije.Posto luk sadrzi veliku kolicinu vode pustice jos sam svoju. Kada je luk blizu skuhan do kraja, zaciniti ga . Odstraniti vece komade mesa i dobro ga isceputati na sto sitnije komade.
Zatim pogacu izrezati na jako male sitne kriske, i ostaviti u jednu malo dublju posudu. Zatim je posoliti i zaliti sa vrelom vodom i uklopiti u posudi da odstoji par minuta, da malo upije te vode. Nakon par minuta izvaditi kriske pogace i lijepo rasporediti na tepsiju. Zaliti malo sa vodom u kojoj se kuhao luk i meso, a zatim poredati kuhani luk jednako po pogaci. Zatim poredati meso po vrhu , bilo da je u vecim komadima ili posve malim. Sluziti dok je toplo. 


http://bosniancook.blogger.ba
06/07/2006 15:20