beats by dre cheap

Polagani Burek

Sastojci potrebni: 3 suhe jufke, 64 dkg ovcijeg mesa od buta(moze I mjesano govedje I ovcije, a moze I samo govedje), 3-4 glavice luka, 20 dkg masla, biber I so. Nacin pripreme: Meso se sitno isjecka ili samelje.Luk sitno se isjecka i baci na uzvrelu masnocu u tavu i lagano preprzi, posoli i ohladi .Zatim se doda meso, biber i so i sve dobro izmjesa. Jufke se rezu u velicini tepsije, a tepsija se pomasti I prekrije jednom jufkom, koja se zacini rastopljenom masnocom, pa na nju stavlja druga jufka. Potom se ravnomjerno pospe nadijev , pa se prekrije sa trecom jufkom. To se ponavlja nekoliko puta, po zelji i ukusa a svaka jufka se zacini rastopljenim maslom. Na kraju se stavljaju svije zavrsene jufke i svaka dobro se pomasti. Burek se pece u pecnici, a ispecen se reze na kocke ili dilume( oblik romba).Neke domacice peceni burek poskrope sa blago zasoljenom vodom u kojom se stavi jedna kasila mladog masla ili putera.


http://bosniancook.blogger.ba
06/07/2006 15:11