beats by dre cheap

Uckur pita

Sastojci potrebni: 15 dkg juneceg mesa, 15 dkg suhog mesa, ½ litre kiselog mlijeka, masnoca, biber i so. Nacin pripreme: Jufka se po duzini izreze na komade sirine oko 15 cm i pomasti. Meso se isjecka na komadice i skupa samelje junece i suho , te ako je potrebno , posoli i dobro izmijesa. Od mesa se na stolu formira tanka vrpca (kao uckur) i razastre na kraju izrzanog komada jufke i pobiberi. Obrasnjenim rukama jufka se rola oko masne “vrpce” , tako da se dobije tanka pita u guzve. To se ponavlja i sa ostalim komafima jufke, sve dok se ne potrosi nadijev i ne napuni tepsija .Uckur pita se slaze u pomascenu tepsiju , zacini masnocom i pece. Kada bude gotova , prelije se kiselim mlijekom.Izvanredna je i ako se prelijeva sa mlijekom....


http://bosniancook.blogger.ba
06/07/2006 15:09