beats by dre cheap

Hamburger na Svicarski nacin

Sastojci potrebni:1 kg mljevenog govedjeg mesa, 1 galon ili konzerva gotovo isjeckanih gljiva, ili friske malo preprzene, 1 jaja, 1 glavica crvenog luka, soli, bibera, vegete, praha od bijelog luka ili sitno isjeckan bijeli luk, 28 grama svicarskog sira u kockama , 1 kasika ljutog sosa po zelji , 40 ml Worcestershire sosa, pola case krusnih mrvica, 2 kasike maslaca, i hljeba za hamburgere.


Nacin pripreme:Kao prvo uzmite i zagrijte gril i nastavite sa sjeckanjem luka.Nasjeckajte na sto sitnije i ostavite na stranu.
Zatim uzmite i isjeckajte sir na manje kockice. U vecu posudu stavite meso i sve ostale sastojke po vrhu i dobro izmjesajte.
Sve dobro izmjesati , slucajno ako bude malo mokrije dodati jos malo krusnih mrvica ili malo obicnog brasna. Kada ste sve dobro izmjesali , razvaljaj te rukama malo smjesu po radnom stolu ili daski za sjeckanje. Zatim uzmite casu malo je pobrasnite i napravite krugove na mesu.Dva kruge su dovoljna za jedan hamburger. Ostatke mesa skupite u loptu i ponavljajte proces dok se sve meso ne potrosi. Zatim uzmite jedan krug mesa i na njega stavite sira kolicine po zelji i po siru gljive i poklopite drugim komadom kruga. Zatim rukama lagano slijepite ivice i formiraj te u obliku izdusene lopte. Nastavite dalje raditi proces isti dok se svi krugovi mesa ne naprave i posljedni se burger ne napravi. Zatim stavite burgere na grill da se peku jednu 5-7 minuta ili zavisi kako dobro pecene ih volite. Dok se meso pece uzeti tavu i zagrijati je i staviti maslac. Kad se maslac rastopio staviti isjeckani luk i ostatak gljiva i lagano ih pecite (dinstajte). Kada je luk mekan i kada je dovoljno preprzen uzeti na smjesu i dodati komada sira. Pustiti samo toliko dovoljno na plehu dok se sir ne stopi. Kada je hamburger pecen uzeti i staviti na hljeb za sendvice po zelji majoneze, senfa, luka, salate i staviti hamburger pa po mesu staviti kasikom smjesu od sira koju ste pekli na plehu.Sluziti dok je toplo.

 


http://bosniancook.blogger.ba
06/07/2006 15:04