beats by dre cheap

Hercegovacki buredzici

Sastojci potrebni: potrebno 50 dkg brasna, 1 kg govedine, 1 kg bravetine, 30 dkg masla, 10 dkg luka, 4 dkg cesnjaka, 1 liter kiselog mlijeka, 1 dkg bibera, 1 kasika limunovog soka ili sirceta, 3 dkg ulja, 1 vezica persuna i soli po potrebi. Nacin pripreme: Od brasna, vode, limunova soka ili sirceta, te 2 dcl ulja i malo soli zamijesiti tijesto, kome mora postari mjehurasto i otpadati od ruku i posude u kojoj se mijesi. Tijesto se razdijeli na dva dijela podjednaka, premaze uljem i stavi na pobrasnjen sto da se odmori, jednu 10-tak minuta. Za to vrijeme pravi se nadijev.Meso se sitno isjecka ili samelje, luk sitno iskosa i preprzi na masnoci. Doda se fino kosani cesnjak i persun na meso , pa se sve desetak minuta przi.Doda se so i mljeveni biber, pa se sve ohladi. Jufke se razvuku kao za strudle i ostave da malo suhnu, zatim se izreze sest listova tijesta velicine tepisije. Tepsija se pomasti i na nju sloze tri jufke jedna na drugu, a prije slaganja svaka jufka se pomasti. Zatim se u razmaku od 2-3 cm razbace hrpice, nadjeva u velicini fildzana, pa se prekije novim trima pomascenim jufkama, prstima utisnu oko hrpica nadjeva i ponovo poskropi masnocom. Pece se u srednje vrucoj pecnici jednu 15-20 minuta.Prije serviranja, burekcici se preliju blago slanim kiselim mlijekom u kome je izmjesano malo tucenog cesnjaka.Zatim se pece jos 15-20 minuta.


http://bosniancook.blogger.ba
03/07/2006 20:49