beats by dre cheap

Turske kofte

Sastojci potrebni: 500 gr mljevenog mesa (po mogucnosti janjetine), 2 zumanjka, 1 mala soljica rize, 1 sitno iskeckani luk , pola kasike soli. Za przenje : 2 jaja i casa ulja. Nacin pripreme: Sastaviti sve sastojke , sem ulja i zumanjaca. Dobro izmjesati i malo razvaljati. Praviti ih duzine 5 cm i staviti ih u veliku siroku tavu jedan do drugog i preliti sa vodom.Kuhati na srednjoj temperaturi. Cim je voda popijena vaditi ih na veci tanjir. Zatim izmutiti zumance u drugoj posudi. Zagrijati ulje u manju serpu i prvo stavljati kofte u zumancad , pa tek onda u ulje. Prziti oko 3 minute na svakoj strani , vaditi ih na papir i sluziti odmah dok su tople.Prilog moze da bude riza ili bilo koja vrsta krompira.


http://bosniancook.blogger.ba
03/07/2006 20:37