beats by dre cheap

Burek

Sastojci potrebni: 500 g brasna, 250 ml masla, so, mlaka voda, 500 gr juneceg mesa, 250 gr mljevenog mesa, 2 glavice crvenog luka, par cesnjaka bjelog luka, 250 gr masla, 1 zumanjak, so i biber.

Priprema: Od brasna, otopljenog masla, soli i vode napravite jufke. Podijelite tijesto na 4 dijela (lopte). Jufke razvijte na stolu i prosusite ih (par minuta). U medjuvremenu pripremite, meso pomijesano sa malo masla, isjeckani luk, dodajte jedan zumanjak i zacinite (so,biber, vegeta).Zatim jufke premazite sa masnocom. U ivice jufke stavljajte fil mesa i lagano rolaje , do odredjene debljine. Otkinite rolu i pocnite od sredine tepsije, rolajte jufku do jufke, dok se sva tepsija ne popuni.Burek stavite da se pece u prethodno zagrijanoj pecnici. Pred sami kraj zalijte sa malo slanom vodom i ubacite nazad par minuta da se voda upije. Pomastite ili prelije vrhnjom po zelji, i sluzite dok je jos vruc.


http://bosniancook.blogger.ba
29/06/2006 15:52