beats by dre cheap

Cobbler od breskvi

Sastojci potrebni: 3 velike case od 250 ml nakrizani beskvi,1 kasika limunovog soka,1 casa od 250 ml secera
1 casa od 250 ml brasna,malo soli na vrhu noza,1 jaje,6 kasika rastopljenog maslaca.

Nacin pripreme:Iskrizati breskve na kriske , ili mozete cak kupiti i zamrznutu vrecicu breskvi vec gotovi nakrizani. Pospite breskve sa sokom od limuna da vam nebi promjenile boju tj. pocrnile. Istresite breskve u tepsijicu malo manju cetvrtastu po mogucnosti. U drugu posudu pripremite brasno, secer i malo soli i kad sve promjesate dodajte jedno jaje i mjesajte moze i rukom , dok god ne dobijete smjesu kao tirit.Pospite smjesu tj. taj tirit preko breskvi . Nakraju pomazite ( poprskaj te) sa rastopljenim maslacom i stavite da se pece. Pecite otprilike 30-45 minuta na temp.190-200C dok nebude porumenilo.Ako upotrebljivate zamrznute onda bi vam trebalo par minuta duze.

Takodje ko nevoli breskve moze se zamjeniti sa drugim vocem kao sto su: visnje, jabuka, maline, jagode itd


http://bosniancook.blogger.ba
29/06/2006 15:33