beats by dre cheap

Kvrgusa

Sastojci potrebni:1kg pile, 2 jaja, so,ulje,voda
kajmak,sasvim malo praska za pecivo ili malo kisele vode ...

Nacin Pripreme: U jednu posudu stavite brasna,1- 2 jaja, soli,kiselo mlijeko,jedna kasika kisele vrhnje,vode po potrebi, i malo na vrhu noza praska za pecivo.Izmjesati sve sastojke  zajedno, do zeljenje gustine tako da nebude ni previse rijetka ni previse gusta.. Znaci malo gusce od ustipaka,.Ukljuciti rernu da se zagrije.Uzmite pile, operite ga,isjecite na zeljele komade zatim meso zacinite prema ukusu.,Tepsiju pomastiti pa je malo zagrijati u pecnici. Kad se ulje uscvrci,izvadite je i saspite tjesto u nju, zati uzmite pile isjeckano, poredajte ga po tijestu, kako zelite, i staviti u rernu da se ispece.Kad je kvrgusa pecena napravi se preliv na sljedeci nacin..Uzeti jednu malu posudu,stavite u nju ,vrhnje (kajmaka), takodje moze malo i slatke vrhnje za bolji ukus,malo soli razmutite to i pospite po kvrgusi.


http://bosniancook.blogger.ba
28/06/2006 16:10