beats by dre cheap

Talijanski punjeni paradajz

Sastojci potrebni: 5 komada veceg paradajza, 1 casa isjeckanog persuna , pola case manje prezle (krusnih mrvica)1 casa izribanog provolone sira, bibera po zleji, 1 kasika putera sobne temperature, 2 kasike maslinovog ulja.

Nacin pripreme: Zagrijati pecnicu na 375 F. Uzeti paradajz i prerezati ga na pola horizontalno.Uzeti manju kasicicu i lagano ocistiti iznutricu i izdubiti.Kospice baciti a mesnatu sredinu ostaviti za punjenje.Kada smo ih ocistili onda uzeti paradajz untrasnjicu koju smo izvadili i lagano isjeci sto sitnije i staviti u posudu.Na to dodamo persun, krusne mrvice, sir, biber i sve lagano izmjesamo. Zatim ih stavimo i pomascenu vatrostalnu posudu , po vrhu ih premazemo sa maslinovim uljem i pecemo jednu 20 minuta ili dok vrh paradajza nebude rumene boje. Super je sa pire krompirom :) .Takodje da napomenem da se fil moze da pravi od rize, od mesa od krompira, fete sira ...znaci fakticki sa svemu zavisi od ukusa vam.Prijatno.....


http://bosniancook.blogger.ba
23/06/2006 18:30