beats by dre cheap

Slatke role sa cimetom

Sastojci potrebni:360 grama brasna, 1 kesica kvasca suhog, 55 grama secera, pola kasicice soli, 175 ml mlijeka, 70 ml vode, 55 grama putera, 1 jaje, 200 gr braun secera, 1 kasika cimeta, 115 gr margarina sobne temperature, po zelji moze se dodati i pola case grozdjica ako ih ko voli.

Nacin pripreme; Uzeti i odstraniti 110 gr brasna na stranu. Ostatak brasna cemo da izmjesamo sa kvascem , secerom i soli koje cemo da lagano zamjesimo.Zagrijati mlijeko , vodu i 55 gr margarina dok nebude previse vruco kad se dirne negdje oko 125-130 F.Zatim te vrele sastojke sastaviti u suhe sastojke brasna secera i ostalog navedenog gore.Dodati jaje i lagano mjesiti dodavajuci ostatak brasna dok neformiramo mehko tijesto koje nece prijanjati za posudu.Zatim staviti na pobrasnjen sto i namladjivati jednu 5 minuta.Zatim poklopiti tijesto i ostaviti da odmori jednu 10-tak minuta.Dok tjesto odmora uzecemo braun secer, cimet , margarin i sve dobro izmjesati. Tijesto razviti na cetvrtasto i posuti sa smjesom cimeta , secera, i margarina koju smo napravili. Ako uzimamo grozdjice posuti sa grozdjicama a lijepo je i sa malo mljevenih oraha.Zatim krenuti od jedne ivice i urolati u rolu kao kad rolamo rolat, tako da ivice one zadnje slijepimo malo da nebi smjesa ispala tokom pecenja.Isjeci na 12 jednakih kriski sa ostrim nozem. Onaj dio koji smo sjekli nozem okrenuti prema gore. Zatim staviti u malo dublju tepsiju koju cemo da ubacimo u drugu posudu u koju naspemo kljucale vode i uklopimo role jednu 20 minuta tako da nadodju.Peci na 375 F oko 20 minuta ili dok neporumene zavisi to vase pecnice. Zatim razmutiti secer u prahu sa malo mlijeka ili vode ali jako jako sa par kapi limunovog soka malo i dobro izmutiti i preliti preko roli ....Pustiti da se secer malo skori i sluziti ili hladne ili tople...


 


http://bosniancook.blogger.ba
22/06/2006 02:14