beats by dre cheap

Punjene tikvice

Sastojci potrebni: 5 manjih zukinija (tikvica) dobro opranih, 150 ml vrele vode, 2 kasike dobro izgnjecenog paradajza, 2 kasika maslinovog ulja. Za punjenje: 150 gr mljevenog mesa, 2 kasike rize, 3 glavice luka isjeckane na sitno, 50 ml vode , soli i bibera. Za sos: pola case jogurta, 2 kasika vlasca sitno isjeckanog, 1 cesanj bijelog luka dobro istucen i sol

Nacin pripreme: Oprati zukini i na dnu im odsjeci po jednu krisku tako da imaju ravno dno da mogu da stoje odusprava.Zatim odrezati krisku sa vrha im i dobro malom kasikicom izdubiti iznutra, i odstraniti im sredinu da bi bili suplji za fila. Sve sastojke za punjenje dobro izmjesati i malom kasicicom lagano filovati zukinije. Malo ostaviti slobodnog mjesata na vrhu , znaci nepuniti ih skroz do kraja.Staviti ih u manju serpu za kuhanje.Izmjesati vrelu vodu, paradajz zgnjeceni i maslinovo ulje i sipati u serpu lagano krej zukinija.Poklopiti i kuhati na srednjoj temperaturi jednu 20 minuta .Zatim kada su skuhani staviti ih na tanjir za serviranje.Posuti sa sosom na vrh gdje je ostalo malo mjesta i dopuniti ih jos sa miksom od jogurt sosa.Sluziti dok je toplo i po zelji moze se posuti sa sirom ako nezelite jogurt sos i malo ubaciti u pecnicu samo dok ne porumene i dok se sir ne stopi.Prijatno :)


http://bosniancook.blogger.ba
21/06/2006 18:57