beats by dre cheap

Trostruki uzitak II

Sastojci potrebni: 6 bjelanjaka, 15 dkg secera, 1 vanila secer , 2 kasike brasna, saka mljevenih oraha,3 kasike prezle, 1 prasak za pecivo, 6 zumanjaka, 10 dkg secera, 2 vanila pudinga,1 litar mlijeka,50 gr maslaca , 50-100 gr cokolade, petit keks i frisko napravljen slag za preliv.

Nacin pripreme: Umutiti bjelanjke sa secerom dok nedobijete gusti snijeg , zatim dodati vanila secer , prasak za pecivo i lagano mjesati kasikom, dodati prezlu,orahe , i brasno(koje mozete da zamjenite i sa kokosovim brasnom. U slucaju ako je smjesa jos uvjek rijetka moze se dodati jos brasna .Pomastiti vatrostalnu tepsiju i ubaciti da se pece. Ako zelite da bude torta umjesto kolaca onda stavite tjesto u kalup okrugli za torte.....
Dok se kolac pece napravite kremu na sljedeci nacin.Stavite u serpu 1 litar mlijeka kada prokljuca u mlijeko stavljajte smjesu od 6 zumanjaka,100 gr secera, 3 kasike mlijeka , i vrecice pudinga.Izmjesajte sve skupa i lagano sipajte u mlijeko.Mjesajte sa zicom dok nedobijete gustu smjesu . Ostavite u frizider da se hladi .Kada je kolac pecen ostaviti da se ohladi. Kada se smjesa tj puding ohladio sastaviti ga sa izradjenim puterom (maslacem) i podjeliti na dvije smjese. Kolac premazite jednom polovinom pudinga , pa poredajte sa petit keksom koje umocite sa obje strane u mlako mlijeko, pa onda po tome prelijte drugu polovinu pudinga u koju ste dodali rastopljenu cokoladu.Kada izravnate puding po kolacu onda premazite sa frisko napravljenim slagom i ukrasite naribanom cokoladom. Ohladite rezite na kriske i sluzite ....


http://bosniancook.blogger.ba
18/06/2006 23:44