beats by dre cheap

Sos sa gljivama

Sastojci potrebni: 1 veca glavica crvenog luka, par cesnja bijelog luka, 1 zelena paprika, 200 gr gljiva, 3 kasike mljevene crvene paprike ,1 dcl slatke vrhnje i 1 dc kisele vrhnje, vegeta, so , biber, malo frisko nasjeckanog persuna.

Nacin pripreme; Uzeti luk i jedan i drugi i sitno ih isjeckati na kockice, kao i papriku koju smo prethodno dobro oprali i odstranili kospice. Zagrijati tavu sa maslacom i staviti lukove i papriku da se dinstaju.Po zelji ko se cuva od masnoce moze da se stavi italian dressing umjesto maslaca jer u njemu vec ima ulja, dovoljno da preprzite povrce. Sve ovo prziti neko vrijeme dok i paprika i luk nebude skroz mehkani i prilicno peceni.Zatim dodati na kriske narezane gljive i lagano dodavati po malo vode dok se sve lagano dinsta. Kada je prilicno peceno dodati 3 kasike crvene paprike, slatku i kiselu vrhnju i lagano izmjesati.Uklopiti jednu 5-10 minuta dok se masa ne ujednaci i ne prokljuca. Zatim uzeti i staviti jednu kasiku brasna razmucenu sa mlakom vodom i preliti preko sosa.Ostaviti jos 5 minuta i skinuti sa sporeta. Sluziti preko pire krompira, rize itd


http://bosniancook.blogger.ba
18/06/2006 23:31