beats by dre cheap

Somun

Sastojci potrebni;700-900 gr brasna , kasicica soli, suhi kvasac ili germa, malo secera koji se natopi sa germom radi brzeg kvasanja, kasika ulja i mlaka voda.

Nacin pripreme: Prvo nakvasiti germu sa secerom u mlaku vodu i ostaviti da stoji par minuta dok nakvasa. Zatim u vecu posudu, sipati brasno, so, kvasac i secer ,kasiku ulja i dobro promjesajti. Sipajti vode, malo po malo,dok nebude sve dobro ujednaceno.Tijesto zakuhati tako da nije ni previse meko ni tvrdo, i uklopiti na toplom mjestu dok ne nadodje. Kada se uduplalo u kolicini izvaditi na pobrasnjen sto i dobro namladiti i oblikovati u loptu ili dvije manje. Prenesite u podmazan pleh, pospite odozgo sa malo brasna i pokrij te sa cistom salavetom, dok jos malo ne nadodje.Zagrijte pecnicu na 230 stepeni, somun koji put ukrasiti rezama noza i peci od sat do sat i po ili dok noz iz sredine somuna nebude izlazio potpuno suh.Kada je pecen umotati ga u cistu salavetu i ostaviti da se hladi.


http://bosniancook.blogger.ba
17/06/2006 21:45