beats by dre cheap

Simitna (potkuhana) maslenica

Sastojci potrebni:
3-4 vece solje brasna
mlaka voda
germa
sol
malo secera
vrhnja
ulje ili puter (margarin)

Nacin pripreme;Izmjesati brasno , germu koja je predhodno nakvasalau mlakoj vodi sa malo secera, sol, i zamjesiti tjesto kao za hljeb.Ostavite da nakvasa neko vrijeme. Izvadite na tjesto i namladite tjesto kao za pitu. Nek stane par minuta i onda razvijaj kao i za pitu( malo nek ostane deblja jufka).
Jufku prelij te sa rastopljenim maslom tj. puterom ili uljem po zelji. Pomascenu juhku ostavite nek stoji par minuta i razvlacite juhku i sjecite u krugove velicine tepsije.Slazite jufku na jufku, i uvjek je razvlacite da vam bude kolika je i tepsija. Svaku trecu malo pomastite da vam nebi bila posve suha.Ostavite jedan zadnju krug malo veci da moze da prekrije svu maslanicu i ostatak tj. krajeve podvucite ispod maslanice da bi vam izgledala lijepo i svukud ista. Pokrijte je krpom i nek odstane jednu 10-15 minuta prije nego je budete pekli.Stavite u pecnicu i pecite dok nebude rumena i pecena.
Prelij te je sa malo vode, ili povlazite ruke vase i po vrhu maslanice da vam nebi bila previse tvrda.Prekrij te je tepsijom ili krpom par minuta , i bujrum.Sluziti dok je topla uz jela prema vasem ukusu. 


http://bosniancook.blogger.ba
17/06/2006 21:09