beats by dre cheap

Peceni patlidzani

Sastojci potrebni: 1.5 kg patlidzana,1/2 kg luka crnog + 1/4 kg luka,3/4 kg paprika,3/4 kg fasiranog mesa,so, biber,3/4 kg paradajza Nacin pripreme: Patlidzane isjeci na kolutove i u slojevima slagati u vecu zdjelu, a svaki sloj dobro posoliti. Patlidzani moraju biti mladi, bez spica. Ostaviti tako 1 sat. Poslije ih naliti vodom i svaki dobro ocijediti. Uvaljati svaki u brasno i redati u pomascenu tepsiju pa ih odozgo pomastiti - na svaki po bar kap ulja. Neka se peku da porumene.Posebno proprziti 1/2 kg luka i meso. U drugu serpu stavi onaj 1/4 kg luka, paprike i poslije paradajz, neka se fino zdinsta ali da ne bude vodno, ali ni skaseno. Sad mozes odmah u tepsiju redati povrce, meso, povrce i tako malo poklopiti i sluziti, a moze se u vecu serpu stavljati redom: patlidzani, povrce, meso, i sve ponovo dok ne utrosis sve sto imas i po vrhu posuti sa sirom ili permesan ili bilo kojim drugim po zelji, a lijepo je i sa prezlom.Prijatno..


http://bosniancook.blogger.ba
14/06/2006 16:12