beats by dre cheap

Djuvec

Sastojci potrebni; 1,5 kg paradajza, 750 g crnog luka isjecenog na rebarca,1 plavi patlidzan isjecen na kockice, 5 babura isjecene na trake,2 tikvice isjecene na kocke, 1 vezica sitno isjeckanog persuna,3-4 sitno isjeckanog celerovog lista, so, biber
1,5 dl ulja,1 kg govedeg mesa isjecenog na parcad (ili pola govedeg pola teleceg),60g otrebljenog,opranog pirinca, 2 solje vode.

Nacin pripreme: Paradajz oprati, isjeci na kolutove i ostaviti na stranu. Ostalo povrce i mirisno bilje staviti u drugi sud, posoliti pobiberiti, preliti sa 50 g ulja i pomjesati. U sud u kome ce se djuvec peci poredati polovinu kolicine paradajza, preko njega rasporediti polovinu pripremljenog povrca i poredjati parcad mesa.Zatim staviti drugu polovinu povrca, posuti pirincem i na kraju poredati preostali paradajz. Naliti vodom i preliti preostalim uljem. Ovako pripremljen djuvec peci u umjereno zagrejanoj rerni (225°C) oko 2 sata. U toku pecenja dodati jos nekoliko kolutova paradajza.Sluziti u istom sudu. Zelena salata uz djuvec je odlicna kombinacija ili pire krompir.


http://bosniancook.blogger.ba
14/06/2006 15:53